Adele är tillbaka med råge

I ett tidigare inlägg skrev vi om hur man enligt forskning får en snabbare hjärna av att utöva ett instrument, om man gjort detta sedan barnsben. I dag skriver vi istället om Adele, som nyligen kom ut med två singlar och redan är på allas läppar med sin fantastiska röst och alldeles extraordinära utstrålning.

Högtalare ikonerI Göteborgs-Posten kan vi läsa om hur Adele, en artist som har mycket höga förväntningar på sig, ändå lyckas med en sådan come back att det tar andan ur folk. Att leverera ännu en låt som blir inte bara listetta men som också förutspås bli en framtida klassiker, det är det nog inte alla som kan. Trots att Adele bara är 27 år har hon dock redan hunnit med allt detta och ännu är inte hela det nya albumet ens släppt.

Efter fyra år får vi äntligen höra nya låtar

Hello är det första livstecknet från stjärnan Adele på hela fyra långa, tysta år. Senaste var det Skyfall 2012, men det är som sagt ett tag sedan. Försäljningen satte igång direkt och har redan nått nya höjder på båda sidorna om Atlanten. En recensent i samma artikel säger dessutom att Hello inte ens är den nya plattans skönaste spår, undrar vilken den kan vara då, undrar man som läsare.

Priset för Adeles just nu bästa låt går i stället till When we were young, en vansinnigt vacker och längtansfylld pianoballad som hon har skrivit ihop med kanadensiske singer/songwritern Tobias Jesso Jr. When we were young är en sådan där låt man vill bära med sig för resten av livet, trycka tätt intill hjärtat och hämta kraft ur. Gång efter gång efter gång. En låt som gjord för att drömma sig bort och missa hållplatser till – Göteborgs-Posten