Internationella artisters framgångsagor

Att vissa artister är så pass framgångsrika att de kan leva på sitt namn och sin musik är ett stort faktum. I vissa fall är artisterna så pass stora i framgång att de knappt behöver göra fler låtar, eller så gör det bara för skojs skull. I vissa fall blir artisterna så pass framgångsrika att de sedan lever på sin musik dagarna i enda utan att knappt ens veta om det. Vissa av stjärnorna är så klart ute och turnerar ständigt, men det finns de som så klart inte behöver det.

Michael Jackson

Redan som femåring debuterade han som artist med några av sina syskon i Jackson Brothers och fick efter det en stor fart på den egna karriären. Under sin tid som artist lyckades han göra mängder med låtar som blev mycket populära, och han fick en stor fanskara. Han fick dessutom titeln The King of Pop av Elizabeth Taylor. Det mest sålda albumet blev Thriller från 1982 som har sålts i över 65 miljoner exemplar. Under 1980-talet blev han en av förändrarna kring popmusiken och lyckades göra videor som sålde guld. Under 2009 och 2010 skulle han ha framträtt med sin sista konsertturné This Is It men den blev inställd på grund av att han hastigt avled den 25 juni 2009.

Britney Spears

Britney Spears är en av de artister i världen som lyckats sälja flest album av någon annan, över 100 miljoner har sålts världen över. Hon slog igenom år 1998 med debutsingeln …Baby One More Time som direkt sålde guld och resulterade i ett musikalbum och en lång turné. Svensken Max Martin är en av de som skrivit hennes låtar. Efter detta har hon gjort fler låtar, åkt ut på fler turnéer och dessutom deltagit i galor och ett antal filmer. Bland annat spelade hon huvudrollen i filmen Crossroads där hennes egen musik var med. Fram till 2011 har hon spelat in sju album och tjänat miljoner. Ändå är det hennes privatliv som har kommit att dominera över hennes sångkarriär.