Snabbare hjärna med instrument

Det här med musik är något som berör de flesta av människor och när vacker musik uppstår så kan vad som helst hända. Magi borde vara synonymt med musik, och att man nu får en snabbare hjärna av att utöva olika instrument är fantastiskt.

Har du en orgel, piano, gitarr och ett helt trumset behöver du antingen en stor herrgård för att få plats med all musik, eller så känner du till Big easys lagerhotell där du kan förvara dina dyrbara ägodelar. För att lämna bort musik är något man bara inte kan göra. Speciellt inte om man nu kan läsa om att genom att utöva ett visst instrument så får man en mycket  snabbare hjärna.

Tänk långsiktigt

Enligt ny forskning så får man en något snabbare hjärna om man exempelvis utövar piano eller fiol. Men, då ska man ha tagit upp detta när man var lite och sedan bör man inte hoppas på att märka resultat snabbt utan här ska man ha ett långsiktigt tålamod då detta är märkbart på senare dagar. Studien är en Amerikans studie där man tagit 44 friska personer som befinner sig i åldern 55 – 76 år. genom att mäta den elektriska aktiviteten i hjärnan när försökspersonerna lyssnade på stavelsen “da” kunde man se att de som spelat instrument tidigare hade en snabbare reaktionsförmåga.

Vad man då kan tänka på som framtida föräldrar är att kanske placera sitt eller sina barn på en musikskola. Dock finns det självklart många olika aspekter att tänka på och man kan inte göra allt då det i själva verket kommer att slå bak ut. Vad man ska göra är att tänka på det bästa frö barnet.