Stockholm jazzfestival 2014

Många är vi som väntat, och äntligen är det dags! Stockhom Jazz Festival 2014 har inletts. Vad är det då som händer? Jo, mängder! Såklart. Det är verkligen en späckat vecka, men den kommer också bara en gång om året så se nu till att njut. Glöm inte heller att ladda kameran med bilder. Ett tips är också att framkalla bilderna snarare än att bara publicera dem på Facebook och Instagram. Det är faktiskt mycket lättare att göra än många tror, gå in på http://www.japanphoto.se/fotoframkallning för att hitta mer information om hur du går till väga. Om du väljer att framkalla istället för att bara publicera på nätet så behåller du minnet för alltid, det är ju faktiskt också det som Jazz handlar om: att föreviga en känsla! Hur som helst. För att ni lätt ska hänga med i vad som sker kommer här ett schema på de roligaste och mest “får-inte-missas”-eventen.

Fredag: ANDY FITE: JAZZ COMIC PHILOSOPHER. Missa in detta jazziga på S:ta clara Bierhaus klockan 18:00, det är minst sagt en mycket spännande upplevelse!

Lördag: AFRICAN JAZZ CLUB. Ett återkommande event som alltid är lyckat. Detta år på Hellstens Earth bar. Kom dit i tid, insläpp är i mån av plats.

Söndag: NORAS FALCON. Utnyttja möjligheten till gratis nöje med genom att lyssna på Noras Falcon på Coco Transistor (nytorget 6)

Måndag: HOUSE OF WIDMARK – ANDERS WIDMARK WITH GUESTS. Med sin kritikerrosade platta introduceras höstens måndagsklubb. Perfekt start på veckan!

Tisdag: JAZZKVÄLL I BRÄNNVINSKUNGENS SAL. En kväll med bra musik och trevligt sällskap. Inget förköp, 120 kronor i dörren.

Onsdag: A TRIBUTE TO ART BLAKEY AND THE JAZZ MESSENGERS. På S:ta Clara Bierhaus kan du se  denna tribute av bra jazz.

Torsdag: MOLLY BRUNNER. 24 år från Södermalm, men med en stor framtid som artist framför sig. Ny jazz, mycket trevligt, på Bar Brooklyn Hornstull.

Fredag: JAMIE CULLUM. En självklarhet i nutidens jazz. Har jämförts med Frank Sinatra, Nate Cole och Bing Crosby. Behöver en säga mer? Konserthuset 19:30

Lördag: JOSÉ JAMES. Fascing kräver sitt besök, så klart. Och även denna gudabenådande artist med en enorm musikalitet. Börjar 21:30.

Söndag: AFTER YOU’VE GONE, en av våra största, Alice Babs, hyllas på Biocafé Tellus. Den perfekta avslutningen på dessa festliga dagar.

 

Mer om årets jazzfestival kan du läsa i denna artikel från Dagens Nyheter.